Permanente udstillinger:

1. prioritet Udstillinger
1. prioritet Udstillinger

Langelandsfortet

Midt i den langelandske idyl ligger ét af den kolde krigs tavse vidner: Her, på Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen.
Source Images: OP1_7537.JPG (Av: F3.5; Tv: 1/250 sec.; ISO: 1000; FL: 10.0 mm)  OP1_7535.JPG (Tv: 1/2500 sec.)  OP1_7536.JPG (Tv: 1/800 sec.)  Processing: Fusion F.3 (HDR; Mode 1)
3. Prioritet Udstillinger

Til lands, til vands og i luften

I dag er fortets historie en ganske anden: Her fortælles koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden: Oplev f.eks. den særlige stemning i ubåden ”Springeren”, gå ombord på minestrygeren ”Askø” og stå ansigt til ansigt med det legendariske kampfly MIG-23. Koldkrigsmuseet huser desuden en komplet sektion af Berlinmuren.
2. Prioritet Udstillinger

SPIONHISTORIER​

Museets permanente udstillinger viser intense historier fra en tid, da verden var delt op i to. Her møder man f.eks. de to danske spioner, der blev ”glemt” i Polen, og den verdensberømte danske fotograf Jacob Holdt, som kom i KGBs søgelys.

Udstillingerne viser også omfanget af den militære trussel på den anden side af Østersøen: Langelandsfortet udstiller bl.a. et eksemplar af Blücher-ordenen, som østtyske soldater havde fået overrakt for tapperhed i tilfælde af at DDR var kommet i krig….
4. Prioritet Udstillinger

HVIS KRIGEN KOMMER…​

Hvis 3. Verdenskrig var blevet en realitet, skulle Danmarks Radio have sendt fra et ganske særligt nødstudie i en sikret bunker. Nødstudiets originale indretning kan nu ses på koldkrigsmuseet. Sammen med bl.a. et nødhospital fra Ærø fortæller nødstudiet om det civile beredskab under den kolde krig.

Særudstillinger

Udstilling af en britisk Daimler Ferret Scout Car

Under den kolde krig benyttede de britiske styrker i Berlin denne type rekognosceringskøretøj til at patruljere langs muren i den britiske sektor.

Viljen til at ville det vilde

Vi har udlagt to store områder til vild natur, så insekterne får nemmere ved at komme forbi vores ellers ret veltrimmede område. Det er gjort i samarbejde med naturstyrelsen – og deres råd var: “Gør intet, naturen skal nok komme, det tager bare nogle år”……!
Men… Vi er lidt utålmodige… Så vi har sået lidt blomster, så bliver noget fint at kigge på, for både mennesker og dyr. Og selvfølgelig er blandingen udvalgt efter alle kunstens regler – så der ikke sker skade på naturen eller landbruget omkring os.

Frømandskorpset

Nutidens frømænd står på skuldrene af dem, der en gang var. Alle de erfaringer, som eksempelvis Nygaard, Filip, Volke, Slagteren, Børge, Woody, Heimze, Vable, Snor, Tot og mange andre har gjort sig gennem tiderne, er med til at gøre nutidens frømænd til bedre soldater. Hver og en repræsenterer de
en lille unik del af Frømandskorpsets historie – en historie som kan og skal bruges aktivt. Ved at kende fortiden kan man stå styrket i forhold til en uvis fremtid. For Frømandskorpset gælder det bare, at det ikke er alle aktiviteter og operationer, som man kan tale om.

Dem de må tale om, kan I opleve i udstillingen: “Frømandskorpset – koldkrigere i en terrortid”

Scroll to Top

GET A CLOSE-UP EXPERIENCE OF THE COLD WAR VISIT THE LANGELANDSFORT

Entrance:

Adults low season/high season: 130/145 DKR.
Children 0-17 years: Free (when there are no special activities for children) With activities: 30 DKR.
Admission groups: Min. 10 persons low season/high season: 120/135 DKR.
We give a discount on the adult ticket for groups when you come and pay over 10 people in total.

Opening hours 2023:

The museum is open all week

April 1 to April 30: All days from 10 am. to 4 pm. 
May 1 to September 30: All days from 10 am. to 5 pm.
October 1 to October 31: All days from 10 am. to 4 pm.
Ticket sales end every day 1 hour before the museum’s closing time.

DEN KALTEN KRIEG HAUTNAH ERLEBEN BESUCHEN SIE DAS LANGELANDFORT

Eingang:

Erwachsene Nebensaison/Hochsaison: 130/145 Dkr.
Kinder 0-17 Jahre: Eintritt frei. 30 DKK bei Kinderaktivitäten.
Gruppen: Minimum 10 Personen Nebensaison/Hochsaison: 120/135 Dkr.
Wir gewähren Gruppen einen Rabatt auf das Erwachsenenticket, wenn Sie kommen und mehr als 10 Personen bezahlen.

Öffnungszeiten 2023:

Das Museum ist die ganze Woche  geöffnet.

  1. April bis 30 April: Alle Tage von 10 bis 16 Uhr. 
  1. Mai bis 30. September: Alle Tage von 10 bis 17 Uhr.                              1. Oktober bis 31. Oktober: Alle Tage von 10 bis 16 Uhr.

Ticketverkauf endet täglich 1 Stunde vor der Schließung des Museums.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.