top  
     
  genstande  
 

AKTIVITETER  PÅ  FORTET

 
 

Tilbage til forsiden

 
 

Tilbage til Prakt. oplysnin.

 
     
 

Særudstillinger 2017

1. april: MiG-15.
Se kopien af den type jagerfly som hele tre polske løjtnanter flygtede i til Bornholm i løbet af 1950'erne. Udlånt af Flyvevåbnets Historiske Samling i Karup.

1. april: ”Faces of Cold War” (I samarbejde med koldkrigsmuseer fra Norge, Polen, Tyskland og Litauen)

1. april: Der Kalte Krieg (I samarbejde med BStU, Berlin)

1. juli: Frømandskorpset
Ændret til lørdag den 17. juni.

 
 
 

Særaktiviteter 2017

Børnedage:
Hver tirsdag i skolernes sommerferie samt tirsdag og torsdag i uge 42 fra kl. 10-15. Det koster 20 kr at være med, og børnebilletterne sælges indtil kl. 14.

Gratis danske rundvisninger: (når entreen er betalt):
Langfredag, Påskedag, Store Bededag, Pinsedag samt mandag, onsdag og fredag i uge 42, kl. 14 alle dage.
Hver onsdag og torsdag i skolernes sommerferie, kl. 11 og igen kl. 14.

Gratis tyske rundvisninger: (når entreen er betalt) Hver onsdag i august, kl. 14

Koldkrigsweekend: 26.-27. maj (Udstilling af historiske koldkrigskøretøjer)

Skt. Hans-bål for store og små: 23. juni, kl. 17.

(Ret til ændringer forbeholdes)

 
     
   
     
     
 

Kom tæt på den kolde krig

Midt i den langelandske idyl – godt skjult mellem hatbakker og stråtækte huse – ligger ét af den kolde krigs tavse vidner: Her, på Langelands sydligste spids, blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flådeaktiviteter i den vestlige del af Østersøen og Store Bælt.

Til lands, til vands og i luften

I dag er fortets mission en ganske anden: Her fortælles koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden: Oplev f.eks. den særlige stemning på ”Springeren”, en af de sidste aktive danske ubåde, gå ombord på minestrygeren ”Askø” og stå ansigt til ansigt med det legendariske sovjetisk producerede kampfly MiG-23. Koldkrigsmuseet huser desuden en komplet sektion af Berlinmuren, den kolde krigs nok stærkeste symbol.

Spionhistorier og tragiske dopingofre

Museets permanente udstillinger viser intense historier fra en tid, da verden var delt i to. Her møder man f.eks. de to danske spioner, der blev ”glemt” i Polen, den østtyske kvindelige kuglestøder, der blev pumpet med steroider for at vinde medaljer for DDR, og den verdensberømte danske fotograf Jacob Holdt, som kom i KGBs søgelys. Udstillingerne viser også omfanget af den militære trussel på den anden side af Østersøen: Langelandsfortet kan som et af de meget få museer præsentere et eksemplar af Blücher-ordenen, som østtyske soldater havde fået overrakt for tapperhed i tilfælde af at DDR var kommet i krig…

 Hvis krigen kommer…

Hvis 3. Verdenskrig var blevet en realitet, skulle Danmarks Radio have sendt fra et ganske særligt nødstudie i en sikret bunker. Dette rum med den originale indretning kan nu ses på koldkrigsmuseet. Sammen med bl.a. et nødhospital fra Ærø fortæller nødstudiet historien om det civile beredskab i tilfælde af at den kolde

 

 
     
     
     
     
 

 

 

 
  Koldkrigsmuseum Langelandsfort har medens tid var sikret sig et større antal søminer af forskellig type. Alle minetyperne har været en del af beredskabet under den kolde krig, og alle er af typer, som ville være blevet udlagt i minefeltet ud for Langelandsfortet i tilfælde af øget beredskab.
     
     
   
     
     
  Koldkrigsmuseum Langelandsfort har fået en ny beboer.  
     
  Specifikationer kommer senere.  
     
 

Til toppen