top  
     
     
  Specielt for kørestolsbrugere og dårligt gående  
 

Tilbage til Forsiden

 
 

Tilbage til "Prakt. oplysn."

 
     
     
  Kørestol  
     
 

Museet har en kørestol, som vederlagsfrit stilles til de besøgendes rådighed. Kørestolen udlånes efter først til mølle princippet, men udlånet vil normalt være uden ventetid.

 
     
  Ubåden  
     
 

Koldkrigsmuseum Langelandsfort har brugt mange kræfter på, at også kørestolsbrugere og dårligt gående kan få en oplevelse ud af at besøge museet. I forbindelse med opstillingen af ubåden "Springeren" - danmarks sidste aktive ubåd - valgte man den mest mulige handikapvenlige opstilling. Ubåden blev placeret i en tørdok og forlænget med 2 m. således at en kørestolsbruger kunne køre ind i ubåden uden besvær og fra dette rum se det meste af ubådens indvendige dele.

 
     
     
   
     
     
  Operationsbunkeren  
     
 

Ved O-bunkeren gennemfører museet resten af året forsøg med en service til de besøgende, som af forskellige årsager ikke kan forcere trappen ned til bunkeren.

 
     
 

Ved vejen er der anbragt et skilt med en QR-kode, som den besøgende kan aflæse med sin smartphone eller tablet, hvis vedkommende har en tilsvarende app installeret (QR Reader). Derved vises en interaktiv billedserie fra bunkeren, hvor man ved at taste på de blå pile kan bevæge sig rundt i bunkeren og derved få et indtryk af, hvorledes der ser ud.

 
     
     
   
     
     
 

Der er overalt på arealet opsat borde og bænke, således at gående kan hvile sig med passende mellemrum.

 
     
     
     
     
 

Til toppen